Tuesday, August 11, 2009

welcome to Melaka...



selepas majlis konvo itu hari, kami dengan suka citanya merayap ke negeri Melaka untuk mencari sedikit ketenangan... ehehe... ketenangan la sangat...


ya... anda memang di alu-alukan...

yang sebenarnya....







dok meng'usha' bakal tempat kerja saya nanti... hehe... sambil berenang minum air.. eh.. jangan minum air kolam renang ok.. tahap klorin tinggi boleh membahayakan kesihatan. Pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh..


feeewiiitt...

Kawan-kawan, lepas ini jangan asyik dok tanya aku 'kolej komuniti kau tu rumah kedai kee??'
kau tengok sendiri.
hahaha (gelak tak boleh blah)




kalau tiba-tiba rindu kat aku... call tak dapat.. silalah dail nombor tertera... ehehe...

jangan susah... line talipon sini mabeles.. aku dah check siap-siap. full bar lagi! except kalau kau nak video call memang tak boleh la. 3G is not available here okay...



kerana saya tidak pernah menjejak kaki kanan ke Melaka, dengan sukacitanya encik asben mengajak saya meng'explore' tempat yang bakal kami diami.. okay.. boleh diam-diam sahaja. jangan buat bising...


kebetulan pula dulu encik asben bersekolah di Jasin... yang sekarang sudah di tukar ke nama MRSM Tun Ghafar Baba. Kira come-back untuk beliau la jugak kan.. Seronok dapat khidmat tour guide percuma nih!!! :D





to_do_list
1. meng'usha' bakal tempat kerja (checked)
2. cari iklan rumah kosong untuk disewa (dah dapat nombor tapi belum call)
3. mengenalpasti tempat-tempat untuk membeli barang dapur. (checked! macam2 ada.. tesco, giant, jusco, secret resepi, kedai runcit ah pek, ATM, a famosa, beca, bla.. bla.. bla.. awww... seronoknya!!!) *okeh, boleh survive!




ini rupanya Bandar Hilir. Kenapa bandar hilir? sebab bandar ni dok kat hilir sungai kata encik tour guide. entah betul entah tidak...




ini port wajib untuk dating nanti.
anak-anak nanti harus terer sejarah, wajib dapat A untuk subjek sejarah. hehe...

sudah lama kaki kanan saya mengimpikan tempat ini. ingatkan beso sangat la bangunan tu. normal je rupanya. Jakun sekejap.




Banyak lagi tempat menarik. Tapi save untuk masa akan datang. Gila tamak nak explore semua dalam masa satu petang. haha



anda nampak ada apa di belakang ituuu?? eye on Malaysia. Kalau belum berkesempatan silalah ke bandar Melaka.. bandaraya kami... *tak malu mengaku bandaraya sendiri. hahaha..



..silent mode..


gambar blur pun aku upload jugak!!! Seronok sekali skala melawat tempat bersejarah.



buat-buat pose penat... jom masuk dalam?!!




anda pernah bergambar di sini? saya dah... :D



aiyok... tak sempat...



pose terakhir sebelum balik. Encik tour guide... hantar saya balik ke Klang...