Friday, July 10, 2009

what the @#$%^%$^???

PERHATIAN.. PERHATIAN...kalau anda mempunyai banyak akaun emel sila pantau SEMUA emel anda setiap masa.

just checked my second emel (yang jarang2 diguna kerana purpose of this email hanyalah untuk urusan rasmi sahaja) namun amat mengejutkan kerana ada notification daripada frenster suruh aku verify email address. Ingat2 balik mana ada aku buka akaun frenster guna inih emel address... okay.. maybe ada pernah create akaun tersebut tetapi terlupa. Maka saya pun mencuba untuk verify tetapi perlu log-in juga. malangnya semua password tidak boley guna juga... okay jom kita investigate sama-sama...

turns out... ada moron guna emel address tersebut untuk membuka akaun friendster.. Malang sekali tidak dapat di log masuk atau log-in akaun frenster itu kerana password tidak diketahui. sabar..sabar...

apa susah... just click "lupa kata laluan"..... tadaaaa... paswerd sudah di send ke emel anda... cek it out... memang ada makhluk yang telah memanipulasikan emel address saya tadi. memang ^%@#$%^&(&* punya budak! hangin tul pale hotak aku... dah la join benda yang bukan2... jeng jeng jeng... mesti anda mahu tahu apa dia kan??? Okay... setelah di explore akaun yang ada moron tolong bukakan tadi... sungguh banyak gambar porno dan hal-hal yang berkaitan dengan gay boy association la tah apa apa... whhooppsss... hehe.. aku tengok sekali imbas saja taawww... *sumpah! tak tipu...

okay... mungkin problemnya tidak signifikan tapii... for me.. it's a violation of my privacy!!! sebab people can access to your friendster account just by using your emel address.. bayangkan kalau ada kawan2 yang ingin add anda dengan hanya menggunakan emel address anda dan keluar gambar orang tak pakai baju... bayangkan... eh.. saya bukan suruh anda bayangkan gambar bugil itu ye.. please... just imagine the situation... sedikit sebanyak.. akan menjejaskan nama harum semerbak anda.. betul? dan bayangkan kalau anda sedang berkempen untuk kerusi parlimen dan orang ingat anda seorang yang tidak berhemah kerana perkara tadi...

the good thing is.. itu cilakak baru saje register that frenster account few weeks ago and the cilakak thing takde la banyak sgt lagi. bila klik "NEW FRIEND REQUEST" ada request dari one of my fren, ustaz lalan. Okay sudah di reject. sila request di akaun friendster (using the other email address) yang suci murni. sekian terima kasih. Nah... tengok!!! kan sudah ku bilang...

Akaun tadi akan di_tong_sampahkan as soon as possible. akan? yup.. tak sempat delete lagi sebab sangat geram dan ter'update' la inih blog. hahahaha...

haaa... lagi satu nak tambah... kalau rajin.. check balik no telefon anda yang sudah di terminate... kenapa?
few years ago.. i switched to CELCOM instead of maxis(timecel) and what i got?? selepas beberapa lama dan berjumpa kembali kawan-kawan masa belajar dulu... my fren ngadu yang i ni tak senonoh sebab huru-hara kan relationship diorang?? aik.. bila masa?? kononnya saya selalu hantar SMS memburuk-buruk kan pakwe si A. huh... fitnah!! tapi masakan pokok menari kalau tidak di tiup hangin... tapi alhamdulillah si A sudahpun selamat kawen dengan pakwe dia itu. Si B pulak mengadu bla bla bla.... dem it!!! Apa salahku dipersalahkan benda yang bukan aku lakukan??? so cek punya cek... itu nombor yang sudah di terminate beberapa tahun sebelumnya di recycled kepada seorang insan yang BUDUH dan apabila my friends contact that number... dia mengaku atau menyamar menjadi saya. Sebab kepala sangat sakit dan hati sangat panas, saya terus kol nombor itu. Memang... masih "hidup"... tapi si budusss takut mahu angkat dan mengaku kesilapan dia. I donnow sudah berapa orang yang dia tipu atau sudah berapa orang rakan saya yang dia api-api kan... wait a sec... maybe itu sebabnya sudah ramai kawan-kawan yang lost contact dengan saya. mungkin itu salah satu sebab... apapun.. tawakkal je laa... padang masyhar kan ada...

moral of the story...Sungguh besar dugaan zaman teknologi bermaklumat inih. feewwwhhh....