Thursday, June 25, 2009

FIRST TIME JADIK HEROIN... tadaaaaa....

Pernah tak korang mimpi katak... eukh!!! 

Seekor katak BESAR memegang (sambil mengangkat tinggi dengan kedua-dua belah tangan.. boleh imagine tak? eh katak ada tangan ke?) sekeping plat besi yang besar dan menghumbankan besi tersebut ke arah bilik... oh..lupa nak explain.. katak tu kat atas bumbung... hmm.. siling... hm... susah betul hendak elaborate mimpi nih... okay macam ni... siling bilik aku (dalam mimpi) tu agak transparent.. so we can see what's going on above the ceiling... argh.. mengarut! okay... aku assume siling tu diperbuat dari kaca... so bila katak besar itu melontarkan besi tadi... PANGGGG.... terjadilah satu lubang besar di atas siling dan katak-katak yang amat banyak mula memasuki bilik dari arah lubang tu... jatuh jatuh jatuh dari atas.. ala macam hujan katak... katak pelbagai saiz dan umur pulak tu...siap ada berudu lagi!!!! aaargghhh!!! geli sial mimpi tadi... Oh..ya, sebelum hujan katak tu.. Si katak BESAR (katak KING) siap bagi arahan supaya katak-katak tadi keluar ikut lubang besar tu... Okay.. enough about the katak... Kami pun berlari-lari hendak avoid dari hujan katak tu... wait a sec.. KAMI?... ala.. dalam mimpi kan selalu mesti ada HEROIN dan HERO... this time my husband jadik hero... hehehe... slalunya kalau mimpi mesti kalau tak takeshi kaneshiro.. mesti jason wade yang jadik hero.. huuu... tapi takpe lah... awak tu dah kawen... ingat sikit... ;P

okay.. dalam keadaan yang agak kelam kabut tu kami bergegas mencari solution bagi membenteras katak-katak tersebut... 

tiba-tiba...

Adikku (tak sure yang mana satu.. sebab tengah gelabah) datang menghulurkan tepung (tepung naik segera kek cip coklat!) sebab takda tepung gandum katanya.. arh.. ini pun boleh laa... Menurut beliau tepung merupakan penawar yang hebat untuk musnahkan katak-katak tersebut. Aku apa lagi berlari ke bilik dan menaburkan tepung ke arah katak-katak tadi. ZASSS... macam kena simbah asid..katak2 tadi mati menggelupur... aku baling segenggam tepung ke arah katak-katak atas siling tadi... semua mati... yessss!!!! Katak KING melompat ke lantai.. aku capai chain-saw... aku robek kepala katak KING guna chain-saw tadi... Mati! hahahahahah... tamatlah riwayat katak-katak-katak tadi... eh... mana HERO... takpa la.. aku kan watak utama dalam mimpi tadi... 

terjaga... 

Aku cek henfon. Pukul 11.30 pagi... ada sms dari encik Imran...

"Yang.. buat apa? tido ke?"

hehehe... macam tau-tau je.... 

Aku tidur bukan lama mana pun... Around 7.30 pagi bangun, siapkan baju dan breakfast encik Imran then sambung tidur lepas hantar beliau pergi kerja sampai pintu pagar rumah... okay.. that was about 3 hours nap... hehehe...

moral of the story..... kalau nak kalahkan katak tak payah pistol or machine gun... Tepung gandum pun cukup....

kui kui kui....

Officially Mr. & Mrs. Imran (again!) ;)

Okay.. atas permintaan ramai saya telah meng"upload" gambar2 wedding reception kami pada 13 jun yang lepas. Enjoy!!!

kalau anda tidak tahu, ini adalah baju kaum kadazan dusun *requested by encik Imran.

"eh... dah nak mula? cepat2!!"


percubaan aksi merajuk nak minta dipujuk oleh encik Imran... Chak!!! hehehe..

"apa pesen seksi-seksi ni yang??" :p


dah..dah.. jangan buang masa.. encik potografer dah marah tu... :)


Okay... another snapshot...


mimik muka apabila idea gatal datang menyerang....


hehe...


okay... sekian....


eh... ada lagi...


TAKE TWO!!
scene hang tuah dan....


tgh pikir nak buat aksi apa pulak...



ceh! ingatkan mr.potografer tak mula shooting lagi... Itu la..main-main lagi...


Okay.. buat muka skema pengantin sekarang!!!


gatal!!! >:)



chak!!!


"....................."



hik hik hik....


ini la orang kuat di sebalik penggambaran pada hari itu...diterbangkan khas dari semenanjung (untuk tempahan sila emelkan kepada saya *harga bole runding)


oh ya.. lupa pulak kenalkan diorang ini... encik apis dan encik shukery.



khas buat tatapan cucu cicit akan datang.. :D




Alhamdulillah...



we are....






Eh ada tambahan lagi.....



along the trip to Kota Kinabalu... (15 june 2009)

the happy bunch!



kalau bukan dia...
saya!!


yeeehhuuuwwww.....



hehehehe....



pweeeewiittt....



inilah muka batak tengok gunung paling tinggi di Asia Tenggara... hahahaha



posing ala2 boyband... LOL! ingat aku tak upload gambar inih?!!! ... rasakan korang... kekeke...



sekian, terima kasih...