Friday, April 17, 2009

"little imperfections that make them perfect"

lagi satu minggu sahaja lagi...
selepas ini.. no more weekend trip to meet my mr.Imran..
ya kami akan menempuh phase baru as a husband n wife.. quite exciting i should say... saya akan menamatkan "kehidupan bujang" di Parit Raja dan akan berhijrah (menetap sepenuh masa) di Klang lagi seminggu.. InsyaAllah...


Memang..
memang kami sudah disatukan almost 3 months ago.. tapi duduk jauh-jauh.. paling lama we spent time together (selepas diijab-kabulkan) pun tak sampai lima hari... so i guess, this is quite big for us!!..


macam-macam yang saya fikirkan tentang titik 'mula' kehidupan kami nanti...


memang la best duduk sebumbung.. tapi..
kadang-kadang fikiran nakal saya menghasut..
kalau ter'gaduh' nanti, saya nak lari ke mana? ye laa.. "orang kata, sedangkan lidah lagi tergigit"...
ya.. kalau zaman bercinta dulu boleh la.. gaduh sikit, off handphone.. tak payah nak ngadap muka masing-masing..


don't get me wrong..
bukan saya tak sayang.. bukan saya tak cinta...
tapi sebab sayang dan cinta sangat-sangat la saya bimbang akan ada friction atau 'ombak besar' dalam relationship kami.. bukan baru setahun dua pun kami kenal.. almost 8 years.. kalau ada anak dah masuk darjah dua!! hehehe...


Pagi tadi saya ada terbaca satu blog tentang isteri yang cannot stand her husband.. tak pasti kawin paksa or pilihan hati sendiri. Saya pun hairan bin ajaib kenapa marah betul dia kat suami dia. benci yang amat... Saya membuat spekulasi sendiri.. mungkin life after marriage is not a heaven for everyone..
ada juga kes: masa bercinta bahagia sampai langit ke tujuh.. lepas kawin.. masing-masing saling berbunuhan.. hate each other... Astaghfirullah...
mungkin sebab bila kita sudah mengenali secara mendalam orang yang kita sayang sayang itu.. makin banyak kekurangan dan kelemahan atau keburukan dia yang kita baru tahu.. dan mungkin ada yang kita tidak boleh accept and choose to hate him/her. Owh.. gerunnya saya bila memikirkan hal ini...


Masa saya mula2 khabarkan kepada orang tua saya keputusan untuk menamatkan zaman huha dulu.. My mom asked: sama ada saya sudah bulat hati nak hidup dengan dia? Is he the "one"?
agaknya supaya tiada penyesalan belakang hari.
Saya pelik juga.. sebab salah satu impian saya ialah untuk berkahwin dengan orang yang saya sayang itu (dia!).. **gatal! hehe..
Okay.. but then sekarang baru saya faham.. kawin bukan perkara main-main.. Tapi saya bersyukur sangat-sangat kerana suami saya seorang yang memang saya harapkan.. walaupun memang ada kekurangan dan kelemahan yang buatkan saya geram kadang-kadang...
tapi saya mampu terima sebab saya sendiri banyak kekurangan (sedar diri.. hehe) and he can accept and live with it (without regret).. Owh.. thanks awak!!! :')


bila saya tengok short commercial video di bawah ni.. i can't help it.. teary la jugak.. Okay2.. i admit it.. saya memang cengeng sikit... huhu..


what i'm trying to say is..
sometimes we tend to hate the person that we love the most even for a tiny reason.. tapi yang sebenarnya.. that beautiful imperfection itu la yang membuatkan hidup kita perfect..


sekian..






nota sambilan:
oh, Thank God.. my Imran didn't snores.. hehe..