Wednesday, March 18, 2009

quickie holiday...

memandangkan minggu2 yang seterus ini akan menjadi semakin 'kray-zieee' dgn pelbagai aktiviti academic n non-academic... so i decided to take a break to let things a bit loose... hehehe...

sunday ~march 15th...
my little-gateway-journey to klang valley from batu pahat begins today. riding a bus with couples of strangers... huuu... ayat ala2 adventurous la kunon... hahaha...
sampai di puduraya he's already there waiting for me.. :) kalau sebelum2 nih gerenti aku yang kena tunggu.. kadang2 smpi berejam pon ada... tak kira la.. bus station kee.. train station ke...airport ke... hehe... dah ada improvement.. well done hubby! :p 
agenda pertama kami ialah mengisi perut yg kosong... then terus ke hospital menjenguk mak mertuaku yg dah lama tak jumpa... alhamdulillah dah ada improvement... syukur... :)

monday ~march 16th...
went to Kuala Lumpur.. our group (me, ilun, huda n ajis) ada appointment ngn KTMB tghari ni utk mendapatkan data bagi assignment subjek leadership n management. alhamdulillah everything went well and smooth... layanan KTMB

 mmg kelass... kami berempat siap dpt sourvenior dari KTMB lagik!! hehe...   jangan jeles haa... 
sejurus selesai... kami pun mengambil sedikit masa untuk berposing sakan kat bangunan yang cantek tersebut (kalah tourist dr overseas! hahahahaha).... 
setelah penat berposing kami ke midvalley.. ajis dengan rela hati membelanja kami makan di secret recipe.. waaah... rezeki jgn ditolak... walaupun aku masih kekenyangan brekfast nasik ayam ngn kakak aku pg tu @ Central market...
 heee... setelah kekenyangan kami melepak ke kedai buku MPH untuk meredakan perut... 
kerana budget yg agak terhad aku mampu rembat dua buku jek.. jane eyre (versi mini utk menambah koleksi buku jane eyre aku) yg penting harga pon mini... kalau puluh hengget mmg aku tak beli... hehehe...
lagi satu buku... jeng jeng jeng....
big, beautiful & pregnant... hehehehe... manalah tahu this book will come handy satu hari nanti kan... hehehe aku beli buku nih pon sbb regernye yg dah murah... kami jumpa kat value price section...  kalau mahal, sure aku tak beli jugak... hehee...
 


tuesday ~march 17th
HAppY BesDay baPak!!!
huh... nasib baik aku ingat hari nih besday big Boss ku nun kat Sabah negeri di bawah bayuu...
just sending him a b'day msg. hehe...
hopefully panjang umur & murah rezeki selalu... amin...

our activity today... masak2!! oh ye... suamiku bercuti ini hari... biasala tgh ekonomi gayat nih... senang je dapat cuti... heee... 
he volunteered to cook ayam masak black pepper for lunch... waaa... selamat aku... dpt task basuh pinggan jek... hehe...

yg sedehnye... mlmnya aku dpt msg dr huda... esok ada taklimat Projek Sarjana 2... adoih.. kena balik bt pahat jugak esoknya... baru nak enjoy katak lepak seharian kt cinema esok hari... terpaksa tunda lagi... :(

wednesday ~march 18th
back to bt pahat
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................