Tuesday, March 10, 2009

CiNeMA ciNEMa CineMa ... STREET FIGHTER The Legend of Chun-Li

last weekend (saturday) miss EyLun mengajak aku ke BP mall untuk menyopping skit... best gak idea tuh... maklumlah.. aku pon br abes test... sementara poket tgh tebal... hahahahhaha...


Usai zohor aku siap apa yg patut.. eylun kata nak dtg jemput pukul 2 ptg. Smpi je kt bwh flat aku dah nampak kelibat ilun dalam miss Savvy dia tu... mmg punctual tul budak nih kataku di dalam hati... :p


lepas menyopping ilun ajak aku tgk wayang. ok gak... skrg nih pon dah jarang tgk wayang.. maklumlah tgh dok berjauhan dgn partner_in_crime a.k.a. sleeping_partner a.k.a mr.hubster ku... kalau tak.. tiap weekend explorace kt TGV..

impak maksimanya... aku mmg lost klu borak pasal muvie terbaru kat dunia yang hanya sementara ini.


Eylun : nak tgk cerita apa kak?


Aku : ikut la.. ada cerita best tak? (huh... apa cerita yang tgh hot skrg nih? upin ipin dah tgk last week. eh, best gak cinema kt sini... huiyooo BP dah upgrade... dlu kat summit je.. tu pun gaya cathay jek.. huuu... kataku didalam hati ).


Eylun : nak tengok cerita hantu tu ke? mcm tak best jek...


Aku : taknak la cerita hantu.. buang duit jek


Eylun : hmm... tengok street fighter nak?


Aku : hmm.. ok! (alamak... best ke cite tu? mcm katun jek... alahai.. layan je laa.. klu bosan nti aku tdo je la kt dlm tu)



dengan langkah penuh yakin eylun pun beratur kat depan kaunter untuk membeli tiket buat kami berdua... setelah itu, kami pun merayap mencari hiburan sementara menunggu pukul 3.30 ptg. kebetulan plak One In A Million Crew tgh buat show kt BP mall... layan kejap la... sempat cuci mata tgk artis2 melalak... dan dengan tidak semena-mena ilun berazam untuk mengikuti rancangan OIAM kt 8tv setiap hari lima.. kerana berasa seronot melihat roadshow pada petang itu... hehehe...



Eylun : eh, dah 3.30... kejap lg masuk nak? nak tgk mamat tu nyanyi skit... macam best je...



kuang3... ilun dah mula dah... tapi seronok gak... aku yg tak pernah layan menda2 cmni pon bole melukut di tepi gantang join sama... hehee..


kring...kring...


Aku : hello...

Mr. hubster : hello.. tadi awak kol tak perasan la. bern kat KL dah ni.. sampai sana malam nti. nak pegi pudu dari kl sentral nak naik ape nih?


Aku : oo... naik LRT pas tu.. bla bla bla... Awak... kite kt bt pahat ni.. teman ilun gi beli barang sikit... bole kan? (dah buat br mintak izin... hehehe)


Mr. hubster : okeh. lelok tu. nak naik tren nih. nanti bern call lg k... tata...


Aku : tata...


tutt tuuuttt....


memandangkan jam menunjukkan pukul 3.33... kami pun cepat2 berlari ke tingkat atas... kang terlepas lak intro citer street fighter tu... ilun sempat briefing kt aku pasal cite nih sambil kami berlari-lari anak...


Eylun : chun-li dlm cite nih dilakonkan oleh aweks smallville tu, Lana Lang...


Aku : Ooooo... (nampak sgt aku tak tahu menahu pasal dunia perfileman skrg nih... )



kami agak terlewat sikit... cerita dah start... huh... klu kt tmpt lain..mau start 10 minutes after... org kt batu pahat tak suka tgk iklan byk2 kut kt wayang... tah laa...apa2 pon... layannn...


first 7 minutes... boleh tahan gak cite nih!!!
after that... huih.... mantop!! best cite nih... tak rugi bayar RM9... sound effect pon kelass... aksi tak nampak plastik mcm cite aksi2 yg lain.. storyline pon kemas... haaa.. apa lagi... klu aku.. aku bagi 4.7 bintang laaa... tak ngntuk langsung... hmm... seronot.... lg seronok drpd layan upin ipin... hehe.. sorry ye les copaque!!!

so, overall nya.... aku rekemen cite nih kat kawan2 sume... byk unsur2 yg interesting...

watak2 dlm cite nih pon byk yg aku dah lupa... yelaaa masa kecik2 dolu layan katun ni pon ala kadar... sekadar tau sikit2.. tu pon sebab join adik beradik yg lain... chun-li..vega..gen... ryu... (takda pon kuar watak ryu dlm cite nih... penat je aku ngn ilun berteka-teki menuggu kemunculan ryu) hehehe...

tak silap aku nti ada sambungan.. legend of Ryu plak kot... mesti tengok tu!!! heee... habis muvie kami terus balik ke parit raja. meneruskan sisa-sisa kehidupan di sana... hahaha...



lewat malam akhirnya sampai jugak orang yang ditunggu-tunggu... alhamdulillah... :D
lepas menjamu selera sambil menonton tv..dengan penuh semangat aku ceritakan kt dia pasal muvie td... saja bagi hint nak ajak tgk lagi sekali... hehehe...


Mr. hubster : Awak tengok ke cite mcm tu? sblm2 nih kan awak tak layan tengok cite2 aksi nih...


aku sengih jee....


sekian....