Friday, March 6, 2009

FlyING COLouRs


remember my last post about the KPP??
well... i took the computer test this morning... and.....
saya berjaya meloloskan diri untuk ke peringkat yang seterusnya!!! yahuuuuuwwww.....
mula2 cuak gak... ala mcm cuak masa amik spm dolu2... hehe...
tp yg nih.. seboleh2 aku taknak repeat... sebab kalau gagal kena kuar duit lg!!!
alhamdulillah dpt jwb walaupun byk gak yg aku teragak2... syukur2... heee...




lepas abes test terus aku gi shoping... biasa la hati tgh gumbiraa...


keluar je dari supermarket br aku perasan yg byk gile aku borong... berat gile shopping bag yg aku kena angkut... huuu...


biasa la... teringat aku beberapa insiden aku pasal shopping nih...


masa blaja itm dolu aku suka ajak pakwe aku tu gi shoping kt giant @shah alam... ada skali tu kami borong sampai penuh satu troli... time nak bayar duit aku tak cukup... beratus gak la TOTAL price yg kena bayar... klu kt kedai makan bole offer diri basuh pinggan... klu supermarket?? hehe... nasib baik la dia bawak duit lebey... hehe... selamat aku...


masa aku shopeng sorang pon pernah gak... time nak bayar, duit lam purse aku cukup2 je... mantop! nasib baik ada baki untuk tambang balik umah... sampai umah aku cite kat mem aku... apa lagi... kena bantai gelak la.. huhhh...


ahaa...masa shopeng ngn mak aku pon penah gak... duit kami cukup2 je nak bayar barang2 yg kami borong... time tu la aku amik kesempatan gelakkan mem aku tu... hehehe... berjaya gak aku pengaruh mak aku...




dolu masa blajar diploma kat itm kawan aku (farid @ liey) penah cerita pasal tak cukup duit nih... suatu hari tu... kawan2 dia ajak pi lepak minum... biasa la kalu ramai2... masing2 ingat kena belanja... last2 sume tak bawak duit... hahahha... nak jadikan cerita, masa nak bayar diorng takde duit.. korek punya korek.. nasib baik la sorang mamat or minah tu bawak beg yang berisi collection duit syiling.. diorng apa lagi.. dengan selamber badak bayar makcik warung tu dgn ratusan keping syiling 5 sen & 1 sen... korang dapat bayang tak muka makcik warung tu?? kekekke... guling2 aku dengar citer si lieyliey masa tu...


takpe2.. kenangan mendewasakan kita kan... hehe...


ok la... aku ada misi hari nih... jap lagi nak download recipe utk masak malam kang sempena menyambut kedatangan hubby saye malam nih... hee...

can cin cow!!!!