Sunday, March 1, 2009

a piece of our wedding momento










makan taik idung????



hehe... ada berani????

KPP - Kurikulum Pendidikan Pemandu


getting up really early on sunday morning actually is not really my style...
tapi ini pagi... awal pagi lagi aku dah bgn..
lepas subuh bersiap apa yg patut...
yup! arini aku ada kelas... kelas memandu... believe it or not.. aku baru nak apply lesen.. kekekeke... and today's is my first lesson... masuk kelas dulu...

i guess it sounds quite late huh!? yelaa... dah tua2 baru sebok nak ambik...
akhirnya berjaya jugak ex-pakwe aku tu pujuk aku amik lesen..
aritu siap ugut takmo antau aku pi keje klu dah posting nanti... yelaa.. mana la tahu ada rezki aku posting kat poly shah alam...(amin...) :)
sorang menghala ke s.alam.. sorang menghala ke banting... kan leceh tu...
so nak tak nak... kena jugak aku blaja bwk keta...
surat permohonan aku nak mintak sorang driver utk antau aku pi keje nanti mentah2 dia tolak... huhu...
aku bukan ape... ngeri gak bila pikir kena dok blakang stereng... dgn cara pemanduan rakyat Malaysia yg kurang berhemat lagi... and 1001 alasan yg malas aku nak list kt sini..


ok back to the story of today's agenda...
smpi kat institut memandu tu.. time daftar kami disuruh beratur. register kt buku log... bila tgk no ic kat senarai tu... sume muda remaja belaka... majority way younger dr aku... ada la lam 10 thn beza... meaning tht yg aku dah agak lewat 10 thn... supposed aku buat mende nih 10 thn yg lepas!!! LOL...
masa kelas br aku perasan ada calon yg lebih senioriti dari haku... seorang makcik.. dan seorang akak indonesian... huuu... aku bajet akak la tu.. saje nak sedapkan ati... ngeh ngeh...
5 jam ceramah! we started with the blind color test. seb baik suma lulus dengan cemerlang. klu tak... mesti ada yang kena hantar balik hari ni.. mcm AF lak.. ada penyingkiran... hahaha...
ceramah pagi n petang... takda la busan tahap gaban... kelakar pon ada.. esp penceramah ptg... thank GOd! kalau tak mesti padam dah...

akhirnya kelas hari nih tamat few minutes after 4 p.m.
yeay!!!!

hmmm... itu la cerita hari pertama saya belajar di institut memandu... takot pon ada.. esp lepas tgk video2 yg penceramah tu tayangkan... accidents... ngeriiiii....
alahai...

tapi takpa... kena belajar gak... :D

next week test berkomputer lak... wish me luck!!! :D