Saturday, February 28, 2009

weekend yang weekend



sabtu again...

i woke up this morning and surprisingly feeling so... hmm.. empty..
20 minit aku pikir2 apa benda nak buat ini hari sabtu... congak2.. takda pending item yg kena bereskan urgently... yahooooww!!!! :D
so.... aku termenung lagi... "apa aku nak buat hari ni???"

remote tiwi aku tekan... mana ada cerita best... katun manjang... huh... lain la klu tiwi rumah sewa kami nih ada astro... (alaa...kalau ada pon...cite astro kan asyik ulang tayang...huh!)
aku menung lagi...
banyak benda aku bole buat hari ni tapi takda feel pulak nak buat...

aku congak2 lagi... assignment + projects yg aku kena setelkan ada la dlm 23!!!... tu yang aku ingat... yang aku tak hengat? hmm.... termenung lagi...

asal aku rasa boring sangat minggu nih??? rasa menyesal lak tak balik rumah mak mertua aku weekend nih... bole aje kalau nak balik... tapi...
arghh... keja banyak gila... esok aku ada kelas... kerja sekolah betimbun timban...

hari tu yo-oq-ow aku kata tanak balik minggu nih kat dia... merajuk... ala stended la laki bini gaduh2 kan... hihihi... pasal benda yang remeh lak tuh! bunguk tul!
tapi kami dah berdamai... :D
aritu kata nak limitkan gaduh smpi sejam je... terlebih hari lak.. ehee... sori ye hubby... :p
lepas buat post mortem.. masing2 minta maap. sempat lg kutuk2.. haram tul!
alahai... nak buat camne... dah upgrade status tp kadang2 lupa... asyik terbawak2 perangai masa bercintun dolu2...

aku congak lagi (cam kelas matematik lak arini.. asyik congak je keja aku).. almost 8 thn dah kami kenal.. haa.. ni dia gambar kami masa mude remaja dolu2...

masa nih kami baru nak masuk 20-an...cam katun pun ada aku tgk gamba nih. hahaha... second date kut... aku pon tak hengat... otw nak balik shah alam dlm komuter.

and... years after that....



nih masa bern baru abis diploma. aku baru abis klas plant engineering masa tuh. posing ala2 penyanyi nasyid... kikiki....


nih masa bern konvo degree. masa nih aku baru abis klas design. bekejar gak aku nak gi lepas abis klas. huh... suka tul konvo time aku ada kelas... tgk tu org lain sume sebok nak balik dah...
:p nasib baik sempat amik gambar.. tak sempat nak make-up2 dah masa nih...


haaa.... nih masa aku konvo july 2007 aritu... time nak balik baru teringat nak ambik gambar. huhuuh...



hmm... sori la ye... sume gambar konvo. time tu je kami teringat nak ambik gambar bersame2... and last but not least... latest snap-shot... ada la dlm sebulan yang lepas...

hehehe... beberapa jam selepas kami selamat dikawenkan. alhamdulillah...


aku cite pasal apa td?? melalut lak... maklumlah...tgh rindu org jauh... hihi...
ok... sambung lain detik... saya ada benda nak buat... tata.

Wednesday, February 18, 2009

our wedding story part 1... :D

cerita pertama yg ingin saya sampaikan...

kami dah kawin!!!! hehehe...

almost 1 month dah pon... the funny part is.. sometimes aku lupa yg aku dah kawin... hihihi... bukan apa... masih belajar kan... duduk pun jauh dari suami (hehehe... suami.. :p)...

sori ye kawan2... bukan taknak jemput dtg kenduri itu hari... mmg tak buat pon lagi... insyaAllah June nanti... sapa nak dtg bagi alamat. nanti aku poskan undangan... 

that day...26 januari 2009 - just simple akad nikah ceremony kat rumah mak bapak aku nun di Sabah... kalau jemput pon korang tak dpt dtg... kan kan kan?
sbb plan nak kawen masa tu pun quite instant... sebulan sebelum tarikh baru sebok nak urus itu ini... so klu aku jemput... macam tak dan la pulak... :P

so kawan-kawan yang ingat aku dah lupakan korang... sebenarnya tidak sama sekali... korang sentiasa aku ingat... hihihi... 

selangkah ke alam IT

welcome readers...

Assalamualaikum kengkawan... 
actually nih blog aku yg ke berapa tah... yg lama2 tu dah terkubur ditelan zaman...hihi...
oh ye... FYI... blog nih aku create thn lepas lg. tp ada 1 entry je... and.. aku dah delete entry tu.. yelaa... bukak buku baru kan...

lagi satu... sebagai pembuka kepada blog yg taktau apa kesudahannya ini (either akan terbiar jgk ke  nti.. like the others :p) ... memandangkan makin ramai kengkawan yg sudah mula berjinak2 ngn BloGGing neh... so why not? ehehe...

blog ini hanya untuk suka2... 
any FoUL languages... inappropriate contents... maafkan saya...
all materials posted yg bukan dari hasil air tangan aku... CREDITS to the Authors... 
jgn saman saya... saya budak baru belajar... hehehe...

adios amigos... enjoy!!!!