Monday, January 4, 2010

tahun baru blog baru


maka dengan ini saya merasmikan pembukaan blog baru kami....

Azam tahun baru.. lagi!

malam sebelum first day kerja di tahun 2010.. masa beborak sesi pillow talk pukul 2 pagi,
saya memberitahu encik Imran lagi satu azam tahun 2010 saya: tak_mahu_datang_lambat_pergi_kerja_dah..

Dia cakap: Okay la tu... sebelum ni asyik lambat.. lambat.. lambat... nanti rekod buruk.

Ya... LAMBAT! walaupun selalu thumb print kat opis mesti lewat satu minit.. dua minit.. paling hampeh pun lima minit sebab terbangun pukul 7.50 pagi! Dah tahu rumah 10 kilometer dari tempat kerja tapi masih bajet sempat kalau gerak 10 minit sebelum pukul 8 pagi. Buruk perangai!

Okay.. hari pertama bekerja di tahun 2010 saya bangun awal sikit. tapi standard bersiap macam siput. Alih-alih gerak pukul 7.51 jugak! Lagi haru hara... bila ada dua lori besar gerak macam kura-kura... dah la lesen P.. terhegeh-hegeh nak potong sebab nak fullfil azam tahun baru di hari pertama...

kesudahannya... LEWAT 2 MINIT!!! TEEEEEEEEEEEEEEETTTTTT!!!!
tapi mampu tersenyum sebab ramai jugak opismet yang datang lambat... hehehehhe...

hampeh punya azam tahun baru....




p/s: Pagi tadi encik Imran bagi moral support siap bangun awal pagi tolong siapkan brekfest lepas tu sibuk ingatkan jam pukul berapa.... hasilnya saya sampai opis pukul 7.50 pagi! Lagi best, masa masuk kolej, pengarah tengah lepak kat gate masuk... YEZZAAA!!!!

Wednesday, December 30, 2009

Azam tahun baru

Minggu lepas kami balik kampung Sabah berdua... first time balik berdua lepas kenduri kahwin bulan Jun itu hari..

Masa borak-borak minum kopi, mama buka cerita lama...
Cerita perihal aku kecik-kecik dulu masa sekolah rendah. Mama cakap aku dulu ulat buku. Tiap minggu tidak pernah missed pergi perpustakaan pinjam buku. Mana lagi kalau bukan Perpustakaan Daerah Ranau. Mama cakap aku suka habiskan masa baca buku sambil duduk atas tangga. Habis baca aku ulang-alik naik bas ke perpustakaan.

Aku sendiri sudah lupa perangai lama bila umur makin naik. Kalau aku rajin baca buku macam dulu mesti sekarang aku ada title doktor... Paling tidak pun profesor. haha.. okay berangan!

Tahun depan yang tinggal lagi beberapa jam aku nak pasang angan-angan untuk jadi buku balik. Ulat pun ulat laaaaa...